Husk også manden!

Sådan går det for de fleste par: Man mødes, forelsker sig og er vildt optagede af at pleje sit forhold, skabe minder og forkæle hinanden. Så kommer børnene, og pludselig skifter fokus. Man går fra at tænke i ”os, os, os” til at tænke ”dem, dem, dem”. Som enhver god forælder går man op i at tilfredsstille børnenes behov først, før man tænker på egne og partnerens behov. Men det er vigtig at pleje parforholdet og af og til gøre noget ekstra ud af hverdagen, der med børn nok er blevet en smule rutinepræget. Forkæl kæresten – der skal faktisk ikke så meget til…

 

 • Små overraskelser på arbejdet
  Klister en post-it på indersiden af hans computer med en sød hilsen, som han ser, når han åbner sin pc på arbejdet. Eller læg lidt lækkert chokolade i jakkelommen med en lille besked. Det viser alt sammen, at du har tænkt på ham og gør dig ekstra umage for hans skyld i en ellers travl hverdag.

 

 • Det lidt ekstra i hverdagen
  Stearinlys og et godt glas vin, når børnene er gået i seng. Eller find massageolien frem og giv ham en velfortjent omgang wellness. Du kan også købe små hverdagsgaver; han forventer sandsynligvis at få en jule- og fødselsdagsgave, men ingen forventer at få en mandag-aften-gave. På Rabatbanditten.dk kan du for eksempel få en rabatkode til Barberskabet, der sælger barberskrabere i højeste kvalitet på abonnement. Det er måske ikke noget særligt på den måde, men det bliver det, fordi han ikke regner med, du tænker på den slags mandesager.

 

 • Børnefri aften
  Få bedsteforældrene til at passe ungerne en fredag aften, uden han er klar over det. Forkæl kæresten med en lækker middag og måske en tur i musikhuset eller noget andet, han vil synes om. Det kan godt være, I af og til tager ud i byen uden børnene, men det er overraskelsesmomentet, der gør dette specielt; når dagen pludselig bliver bedre end forventet.

 

 • Støt op om hans fritidsaktiviteter
  Måske går han til fodbold eller interesser sig for politik og kultur. Duk uventet op med børnene til hans fodboldkamp og vis jeres støtte til ham og hans hold. Hjælp dem med at holde kampgejsten oppe med klap og opmuntrende tilråb. Eller inviter ham med til et foredrag inden for et emne, der interesserer ham – også selvom det ikke nødvendigvis siger dig noget. Det handler om at vise, at du ofrer dig for hans skyld og vægter hans liv og glæder højt.

 

 • Tilbyd din hjælp
  Måske er det hans maddag eller hans tur til at vaske op, men elsker vi alle ikke at få en hjælpende hånd til de sure pligter? Desuden kan det faktisk godt være hyggeligt at gøre den slags sammen, og så bliver I hurtigere færdige og får mere tid til det, I rent faktisk har lyst til at lave med hinanden.

 

Ja, det er små ting, der gør forskellen. Når du skal finde på en måde at forkæle kæresten, skal du blot tænke på: Hvad interesserer ham, hvad kan han lide, og hvad ville han bliver overrasket over? Det kan være de mindste gestusser, der får os til at smile, og som gør en travl hverdag nemmere at komme igennem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *